δομοστατικοί μηχανικοί
GR EN
που βρίσκομαι: Αρχική σελίδα > Συνήθεις ερωτήσεις > Έργα από δομικό χάλυβα / ξύλο
Έργα από δομικό χάλυβα / ξύλο
 • Τι επηρεάζει το κόστος σε ένα μεταλλικό έργο;
  Το βάρος του υλικού (δομικού χάλυβα), οι επενδύσεις (στέγη, περιμετρικοί τοίχοι, δάπεδα), η εργασία μόρφωσης των μελών (τυποποίηση, κομβοσυνδέσεις), η πυροπροστασία, η προστασία του χάλυβα από διάβρωση, οι μεταφορές - ανυψώσεις.
 • Σε ποια έκταση θα πρέπει να μελετηθεί ένα έργο μεταλλικό;
  Ένα έργο μεταλλικό, εκτός από την γενική διάταξη των μεταλλικών μελών, θα πρέπει να υπάρχουν όλες οι λεπτομέρειες που το ορίζουν. Το μηχανουργείο προκατασκευής θα σχεδιάσει, με βάση αυτές, όλα τα επιμέρους μέλη για να κοπούν και να μορφωθούν.
 • Σε ποια έκταση πρέπει να μελετηθεί ένα ξύλινο έργο;
  Ένα ξύλινο έργο μοιάζει πολύ στο σχεδιασμό του με ένα μεταλλικό. Όμως για τα ξύλινα δεν υπάρχουν μηχανουργεία και έτσι θα πρέπει να υπάρχουν και τα σχέδια όλων των κυρίων μελών. Επίσης η προστασία των ξύλων είναι πολύ πιο πολύπλοκη από αυτή του χάλυβα και πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες.
 • Θέλω να κατασκευάσω ένα μεταλλικό πατάρι στο κατάστημα μου, να την αναθέσω σε ένα σιδερά;
  Το αποτέλεσμα θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα ότι θα κοστίσει πολύ περισσότερο και θα είναι τεχνικά, στην καλύτερη περίπτωση, μειωμένης ποιότητας (αν δεν είναι επικίνδυνη). Σε κάθε περίπτωση το κόστος μιας μελέτης θα απορροφηθεί από την κατασκευή και το αποτέλεσμα θα είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη και τους κανονισμούς.