δομοστατικοί μηχανικοί
GR EN
που βρίσκομαι: Αρχική σελίδα > Έργα > Δομικά τμήματα λιμενικών έργων > Λιμένας Πατρών
Λιμένας Πατρών

ΕΡΓΟ:  Λιμένας Πατρών

ΠΕΛΑΤΗΣ: κ/ξ ΑΔΚ σύμβουλοι μηχανικοί - Τρίτων σύμβουλοι μηχανικοί Ε.Π.Ε.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
 
Σύνταξη του δομικού τμήματος της μελέτης των από οπλισμένο σκυρόδεμα ανωδομών με όλα τα βοηθητικά έργα (πρόπλακες, φρεάτια κτλ) καθώς και των από οπλισμένο σκυρόδεμα κυψελωτών κιβωτίων (Caisson) για την υποδομή του λιμένα. Υποστήριξη της κοινοπραξίας για τον δομικό έλεγχο των, από την κατασκευάστρια του έργου εταιρεία, υποβαλλομένων μελετών και άλλα θέματα δομοστατικού αντικειμένου.
  • Οι ανωδομές κατασκευάζονται από οπλισμένο σκυρόδεμα πάνω στα κιβώτια της υποδομής κατά ένα τμήμα πάνω σε πρόπλακες και κατά ένα τμήμα στην επίχωση των κυψελών (δεδομένου ότι η επίχωση των κυψελών δεν φθάνει μέχρι την στέψη των κιβωτίων σε όλες τις θέσεις). Μελετήθηκαν δύο βασικοί τύποι ανωδομών, ένας για το κρηπίδωμα (με παραλλαγές) και ένας για το εξωτερικό έργο.
  • Τα κυψελωτά κιβώτια (Caisson) έχουν διαστάσεις σε κάτοψη 20.9x11.0m (ο βασικός τύπος) και ύψος 11.3μ από την θεμελίωση και είναι χωρισμένα σε 2 σειρές κυψέλες από 5 κυψέλες η σειρά. Μελετήθηκαν δύο βασικοί τύποι κιβωτίων ένα για το κρηπίδωμα και ένας για το εξωτερικό έργο. Οι παραλλαγές σχεδιάστηκαν ώστε να ταιριάζουν τον βασικό τύπο στην προβλεπόμενη, από την λιμενική μελέτη, θέση.
 
Το έργο έχει ολοκληρωθεί και είναι σε λειτουργία.
 
Χρόνος μελέτης: 1994-2003
Κανονισμοί μελέτης: DIN, ΝΕΑΚ

    Δείτε
   Επίσης...